Dva para rok

Sva Nina in Jošt, avtorja keramike shrusko. Delava keramiko, skrbiva za hišo in vrt, tolaživa mačke in uživava življenje sredi gozdov. Hruške so najino naklonjenost dobile z raznolikostjo svojih zapeljivih oblik, vonjev in okusov. Spremljajo naju v obliki dreves in sadežev, gledava jih skozi okno delavnice, srečujeva jih sredi gozdov in travnikov.

sumljviliki

Ilustracije

Najina posebnost so ilustracije. Za njih skrbi Nina, ki je na skodelice in krožnike prenesla svet iz otroških slikanic. Vsaka ilustracija je naslikana ročno s čopičem in paleto barv, tako kot bi nastala na papirju. Poslikave so narejene po prvem žganju na porozno belo keramiko. Po poslikavi gre keramika v glazurno žganje, kjer skodelica doživi nepozabno izkušnjo 1240° Celzija, pri kateri se ilustracija za vedno naseli na kremasto podlago.

previous arrow
next arrow
Slider

12 m²

Najin delovni prostor je majhen in v njem je vse pri roki. Zapleten sistem škripcev, zapahov in skrivnih omar omogoča udobno delo in tako je delavnica tisti del najinega doma, v katerega se najprej zatečeva z ustvarjalnimi idejami. Velike sklede zvrti Jošt na lončarskem vretenu, vse ostalo pa narediva iz valjanih plošč. Skodelice, krožniki, pladnji, vaze in druge dragocenosti nastajajo zlagoma, v pomirjujočem zaporedju gnetenja, valjanja, krojenja in sestavljanja.

previous arrow
next arrow
Slider